Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ile Tunay Gıda San. Tic. A.Ş. arasında bir protokol imzalandı.

Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü’nde, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ile Tunay Gıda San. Tic. A.Ş. arasında AR-GE alanında ve üretim aşamasında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak çalışma alanlarının oluşturulması ve genişletilmesi, geliştirilmesi planlanan ürünlerle ilgili AR-GE, ÜR-GE faaliyetlerinin başlatılması ve bu çalışmalar için kamu otoriteleri nezdinde (TÜBİTAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Ajansı vb.) ortak girişimlerde bulunulması, Üniversite’den bazı konularda destek (eğitim, analiz ve danışmanlık hizmeti alımı, ortak projeler yürütme vb.) alınması ve karşılıklı bilgi aktarımının sağlanması amacıyla 4 Nisan 2017 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Protokol törenine Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL, Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem KÖKSAL, Erzincan OSM Müdürü Resul YEŞİLBAŞ, Tunay Gıda A.Ş. ortakları Tuncer KIRTILOĞLU, Mehmet TURAN, Temuçin TURAN, Tunay Gıda San. Tic. A.Ş. işletme müdürü ve çalışma ekibi katıldı. Bu protokol ile birlikte bundan sonra yapılacak ortaklaşa çalışmalarla bilim, teknoloji ve yenilikçilik politikalar çerçevesinde, üretilen bilginin korunması ve ekonomik katma değere dönüşmesi sağlanarak Erzincan ili sanayisinin bilimsel ve teknolojik alt yapısının güçlendirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve AR-GE çalışmalarının artırılması hedeflenmiştir. Bu sayede Erzincan’ın yüksek katma değer odaklı ekonomik yapısının kurulmasına öncülük etmek, şehrimize, bölgemize ve ülkemize kazandırılması amaçlanmıştır. İşbirliği protokolün ilimiz, Üniversitemiz ve Tunay Gıda için hayırlı olmasını diliyoruz.